Vanaf 14 juli 2020 kan er opnieuw (verpakt!) gebonden asbest naar de recyclageparken gebracht worden. Ook de huis-aan-huisinzameling van asbest wordt dan opnieuw opgestart.  

Wegens het verkoopverbod op sterk beschermende mondmaskers kon Verko een tijdje geen asbest inzamelen. Er zijn echter opnieuw voldoende beschermende P3-mondmaskers verkrijgbaar. Verko kreeg daarom groen licht van de Vlaamse regering om opnieuw asbest in te zamelen en veilig af te voeren.

Asbestophaling aan huis

Inwoners van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen vanaf 14 juli 2020 via het asbestloket van Verko een afspraak maken voor de ophaling van asbest bij hun thuis. Het asbestloket verkoopt beschermingssets, platen- en kuubzakken om asbest veilig en grondig te verpakken. 

Meer info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 052 25 18 11 (enkel op maandag en dinsdag)

Aanvoer gebonden asbest op recyclagepark

Vanaf 14 juli kunnen er ook weer verpakte asbestmaterialen gebracht worden naar het recyclagepark. Een bezoek aan het recyclagepark op woensdag en donderdag is zonder afspraak, voor de andere weekdagen is een reservatiebewijs nodig (meer info).

De parken verkopen beschermingssets en foliezakken voor het verpakken van golfplaten.

Beschermende voorzorgsmaatregelen

Asbest verwijderen vergt de nodige kennis en bescherming. Lees hier de nodige tips om hechtgebonden asbestcement veilig weg te nemen en te verpakken.