U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Manoeuvreer jij je vrachtwagen probleemloos door de nauwste steegjes? Hou je graag veel tijd over voor vrije tijd of je gezin? Ben je geboeid door recycleren en sorteren? Solliciteer dan zeker voor de job van chauffeur afvalinzameling. 

Verdien je tijdens de kerstvakantie graag een centje bij? Ben je graag actief bezig in de buitenlucht? Dan hebben wij een boeiende studentenjob voor jou.

Wist je dat onze afvalophalers elke week een marathon lopen? En dat onze recyclageparkwachters professionele gewichtheffers zijn? Tijdens de Week van het Afvalteam van 19 tot 20 november supporterden we extra hard voor al onze medewerkers. 

Wist je dat een gemiddeld Vlaams gezin per jaar maar liefst 369 euro aan voedsel weggooit? Dat blijkt uit onderzoek. Maar met de nieuwe app Plan-eet van Vlaco kan je jouw voedselverspilling onder controle houden. Red de restjes? Ready, set, (h)app!

Tijdens de Week van de Handhaving van 3 t.e.m. 9 oktober 2022 waren er in heel Vlaanderen extra controles op zwerfvuil en sluikstort. Ook wij droegen ons steentje bij met zakasbakjes en een zwerfvuilactie. 

Dit najaar verwachten we hoog bezoek in onze kringloopwinkels te Appels en Wetteren. Zowel Sint-Maarten als Sinterklaas brengen ons een bezoekje. Alle kindjes welkom! 

Kennen elektrische processen voor jou geen geheimen? Dan ben je de collega die we zoeken. We hebben voor jou een boeiend takenpakket met ruimte voor initiatief. 

84% van het gesorteerde afval in ons land wordt gerecycleerd. Mooi. Maar er is nog steeds te veel vuilnis. Zorg jij mee voor een kleinere afvalberg? Met deze tips helpen we je alvast op weg.

Vanaf 1 juli kan je jouw PMD-afval alleen nog maar afleveren op het recyclagepark in de officiële blauwe zak. Ook plastic folies moeten in deze zak. 

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.