U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Heb je nog een tijdelijke toegangspas van het recyclagepark, die je niet meer gebruikt of die vervallen is? Bezorg hem aan ons. Wij storten dan jouw 8 euro waarborg terug. 

Ook in onze dagelijkse werking denken we aan het milieu en willen we minder afdrukken op papier. Daarom gaan we volop voor digitale toepassingen. Doe je mee? Bezorg ons je gegevens zodat we je vanaf nu digitaal kunnen contacteren.

Afval in de tuin voorkomen kan op vele manieren. Ontdek met onze workshops hoe je grasmaaisel kan beperken en hoe je zelf compost kan maken.   

Heb je kleine defecte elektro, zoals een gsm, laptop of mixer? Dan mag je dit in een pakket meegeven aan de postbode. Helemaal gratis!

De luchtzuiveringsinstallatie van onze compostfabriek levert ammoniumsulfaat op, een erkende kunstmeststof. Ben je land- of tuinbouwer? Dan kan je dit spuiwater bij ons verkrijgen. 

Een afspraak maken voor het recyclagepark is nog makkelijker geworden. Want het kan nu ook via de app Recycle! Ontdek hier hoe het moet. 

Veel glazen flessen en bokalen in deze feestperiode? Breng ze naar je vertrouwde glascontainer. Of maak gebruik van de extra containers. Er is altijd wel eentje in de buurt. 

In de week van 5 december ontvangen alle inwoners van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen hun ophaalkalender van 2023. Heb je na vrijdag 9 december nog geen kalender? Neem dan contact op met je gemeente. 

Manoeuvreer jij je vrachtwagen probleemloos door de nauwste steegjes? Hou je graag veel tijd over voor vrije tijd of je gezin? Ben je geboeid door recycleren en sorteren? Solliciteer dan zeker voor de job van chauffeur afvalinzameling. 

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.