U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Om de extra toevoer van glazen flessen en bokalen tijdens de nieuwjaarsperiode te kunnen bolwerken, plaatst Verko 16 extra glasbollen verspreid over de volledige werkingsregio.

Girlpower verzekerd op de ophaaldienst: 3 dames uit de raad van bestuur en de interne preventieadviseur engageren zich voor 1 dag als ophaler. Ook 2 directieleden lopen vandaag achter de vuilniswagen om afval in te zamelen. Met deze actie tonen ze tijdens deze Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter respect voor het beroep van afvalmedewerker.

Met keukenrestjes en kastoverschotten kun je heel wat lekkere receptjes maken! In Het Restjeskookboek bundelt Vlaco 60 gerechtjes.
En jij kan het boek winnen!

De Vlaming gooit jaarlijks gemiddeld zo'n 37 kg voedsel weg! Nochtans zijn er heel wat manieren om voedselverlies te voorkomen, zoals het verwerken van keukenrestjes in nieuwe gerechten.
Wil jij ook aan de slag met je restjes, maar ben je nog op zoek naar inspiratie?

Heb je thuis nog kurken stoppen van wijn en bier of andere voorwerpen uit zuivere kurk liggen? Breng ze naar het recyclagepark! Want daar wordt sinds kort kurk afzonderlijk ingezameld voor verdere recyclage.

Geef spullen die je niet meer nodig hebt, maar die nog goed ogen, werken en verkoopbaar zijn, een tweede leven en breng ze naar de kringloopwinkel.
Of breng voor een nieuwe aankoop eerst een bezoekje aan de kringwinkel, want misschien ligt er net wat je zoekt, en dan nog eens voor een klein prijsje!

Na Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen keuren ook de gemeenten Berlare en Hamme de inzet van mobiele camera’s door Verko goed. Op die manier kan de intercommunale in de twee bijkomende gemeenten camera’s gebruiken om sluikstorters op glasbolsites te vatten.  

Op 29 augustus en 5 september 2019 bezochten raadsleden van de gemeenten die aangesloten zijn bij DDS-Verko onze bedrijfssite in Appels.

Dit jaar ging Lisa voor het vijfde jaar op rij aan de slag als ophaler bij de ophaaldienst.

Afvalintercommunale Verko zoekt nieuwe collega's.

Tijdens de Algemene Vergadering blikt Verko terug op de activiteiten van het voorbije jaar en geeft de directie toelichting bij het financieel resultaat. De Algemene Vergadering keurde op dinsdag 13 juni 2017 de jaarverslagen goed.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.