U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Een impact maken op de omgeving vanuit een leidinggevende functie? Verko gaat op zoek naar een coördinator milieu.

 

Voor ons pilootproject Kunstainer zoeken we enthousiaste creatievelingen. Op elk recyclagepark staat een container voor herbruikbare goederen. En die container kan een nieuw jasje gebruiken. Neem jij de uitdaging aan? 

Vanaf 1 april kan je op het recyclagepark onze compost kopen. Niet in bulk, maar verpakt in zakken van 40 liter. 

Gebruikte landbouwfolies zijn welkom op het recyclagepark van Appels, van 1 april tot 30 juni. Dit kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 8u30 en 12u en tussen 12u30 en 14u. De kostprijs bedraagt 120 euro per ton.

Heb je nog een tijdelijke toegangspas van het recyclagepark, die je niet meer gebruikt of die vervallen is? Bezorg hem aan ons. Wij storten dan jouw 8 euro waarborg terug. 

Ook in onze dagelijkse werking denken we aan het milieu en willen we minder afdrukken op papier. Daarom gaan we volop voor digitale toepassingen. Doe je mee? Bezorg ons je gegevens zodat we je vanaf nu digitaal kunnen contacteren.

Afval in de tuin voorkomen kan op vele manieren. Ontdek met onze workshops hoe je grasmaaisel kan beperken en hoe je zelf compost kan maken.   

Heb je kleine defecte elektro, zoals een gsm, laptop of mixer? Dan mag je dit in een pakket meegeven aan de postbode. Helemaal gratis!

De luchtzuiveringsinstallatie van onze compostfabriek levert ammoniumsulfaat op, een erkende kunstmeststof. Ben je land- of tuinbouwer? Dan kan je dit spuiwater bij ons verkrijgen. 

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.