U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Vanaf 8 t.e.m. minstens 12 augustus komen we weer een uurtje vroeger langs. Zet je afval vóór 6 uur 's ochtends buiten. Wegens de hitte zijn onze afvalploegen eerder op pad. 

Verdien je tijdens de zomer graag een centje bij? En ben je geïnteresseerd in een schone omgeving? Dan hebben wij een boeiende vakantiejob voor jou.

Wij zijn op zoek naar een hoofdboekhoud(ster). Hou je van cijfers en fiscaliteit? En wil je die kennis gebruiken om mee te werken aan afvalpreventie en een aangename regio ? Dan ben jij onze nummer 1. 

84% van het gesorteerde afval in ons land wordt gerecycleerd. Mooi. Maar er is nog steeds te veel vuilnis. Zorg jij mee voor een kleinere afvalberg? Met deze tips helpen we je alvast op weg.

Het zomert, alles komt tot leven. Zelfs je GFT-afval. Want voor vliegen is je groene bak een ideale kraamkamer. Gelukkig kan je daar een stokje voor steken. Lees vliegensvlug onze 6 tips. 

Vanaf 1 juli kan je jouw PMD-afval alleen nog maar afleveren op het recyclagepark in de officiële blauwe zak. Ook plastic folies moeten in deze zak. 

Afval voorkomen kan op vele manieren. Door de juiste bewaartechnieken vermijd je voedselverlies. Door te kringlooptuinieren verwerk je tuinafval. Klaar om je te laten inspireren? 

Zonnepanelen die aan vervanging toe zijn, het komt voor. Maar waar moet je er dan mee blijven? 

Een dalend restafvalcijfer. De verdere aanpak van sluikstort via de handhavingscel. Op weg naar een asbestvrij Vlaanderen. De opbouw van de composteerfabriek die nog dit aar operationeel zal zijn. Het mag duidelijk zijn dat we ook in 2021 niet stilzaten. 

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.