U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Wie tussen 1 en 31 oktober compost aankoopt, krijgt een paar tuinhandschoenen cadeau!

Verko is op zoek naar een Verantwoordelijke Compostering!

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day!
Ontdek hier welke acties in jouw buurt georganiseerd worden.

Is een batterij leeg? Dan breng je ze natuurlijk binnen bij een Bebat inzamelpunt zoals het recyclagepark.
Maar wist je dat een batterij niet altijd helemaal leeg is?

Minder restafval, meer GFT en PMD en de stijgende verkoop van herbruikbare goederen. Dat zijn de belangrijkste vaststellingen van 2019. Ze zijn te lezen in het nieuwe jaarverslag dat de Algemene Vergadering van Verko goedkeurde op woensdag 2 september 2020.

Intercommunales Verko en DDS verwelkomen een nieuwe hr-manager: Dagmar Van Doorsselaer (44). Zij zal het personeelsbeleid van beide organisaties verder moderniseren.

Het schooljaar nadert met rasse schreden. Sportclubs maken zich klaar voor een nieuw seizoen. Ook de kringloopwinkels van Appels en Wetteren bereiden zich voor op 1 september en aanvaarden met plezier duurzame sport- en schoolspullen die ze aan een zachte prijs verkopen.

Vanaf donderdag 30 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in alle Verko-recyclageparken.

Wil je niet staan wachten aan de ingang van het recyclagepark? Maak dan online een afspraak en vermijd de file.

Het voorbije 1,5 jaar leidde Peter De Leeuw (52) als waarnemend directeur intercommunales DDS en Verko. Gezien de omvorming van DDS naar een dienstverlenende organisatie heeft de raad van bestuur beslist om het directeurschap te ontdubbelen. Peter De Leeuw wordt directeur van Verko. Intercommunale DDS zoekt een nieuwe directeur.

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.