U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Elk jaar opnieuw kiezen verschillende jobstudenten voor een vakantiejob bij Verko. Lauren Van Nuffel ging dit jaar voor de eerste keer aan de slag als vuilnisophaler bij de ophaaldienst. 

Vanaf maandag 5 augustus wordt de Oudegemse baan wegens werken tijdelijk afgesloten ter hoogte van de spoorwegovergang. Dit heeft ook gevolgen voor de wekelijkse ophaalronde.

Nu de hitte voorbij is, start Verko vanaf maandag 29 juli 2019 opnieuw om 7 uur ’s ochtends met de afvalinzameling.

Naar aanleiding van de nakende hittegolf aanvaarden de Verko-recyclageparken vanaf zaterdag 20 juli tijdelijk gele huisvuilzakken.

Wegens de zware brand die deze nacht heeft plaatsgevonden bij het naburige bedrijf Mels is het recyclagepark van Hamme vandaag uitzonderlijk gesloten.

Vanaf morgen 11 juli gelden normaal gezien weer de normale openingsuren.

Hier vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over de nieuwe PMD-sorteerregels.

Sinds de invoering van de nieuwe blauwe zak in april 2019 kan je meer plastic verpakkingen weren uit het restafval en deze sorteren bij het PMD. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee, want voor de prijs van slechts één restafvalzak haal je 14 PMD-zakken in huis.

In het kader van een asbestveilig Vlaanderen introduceert intercommunale Verko enkele maatregelen om je op een veilige manier op weg te helpen bij het verwijderen van hechtgebonden asbest.

De Handhavingscel van Verko houdt toezicht op de netheid van de glasbolsites. Achtergelaten afval wordt snel verwijderd. En de dader? Die zal niet meer makkelijk kunnen ontkomen, want camera’s registreren het sluikstortgedrag rond de glasbollen. Wichelen, Wetteren, Laarne en Melle keurden als eerste gemeenten in onze regio de inzet van camera's op hun grondgebied goed.

De oude stortplaats met zonnepanelenpark van Verko wordt sinds kort begraasd door 56 schapen. Hiermee trekken Verko en producent Solar Technics mee aan de kar van duurzaam en ecologisch groenbeheer.

Tijdens de Algemene Vergadering blikt Verko terug op de activiteiten van het voorbije jaar en geeft de directie toelichting bij het financieel resultaat. De Algemene Vergadering keurde op dinsdag 13 juni 2017 de jaarverslagen goed.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.