U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

We verwelkomen een nieuwe collega: Bart Scheire. Als verantwoordelijke van de compostering waakt hij over het composteerproces.

Opgelet: donderdag 13 mei 2021 is een feestdag. De recyclageparken en kringloopwinkels zijn gesloten. De ophaaldag verschuift naar 14 mei 2021.

Het wagenpark van Verko is alweer een beetje groener. Drie verouderde huisvuilwagens zijn vervangen door voertuigen op aardgas.

Verko breidt uit. Voortaan versterkt Dries Poppe onze handhavingscel.

Vanaf dinsdag 27 april 2021 is een bezoek aan de kringloopwinkel opnieuw mogelijk zonder afspraak.
Wie zonder reservatie naar het recyclagepark wil, kan dit voortaan opnieuw op woensdag en donderdag. Voor de andere dagen is het wel nodig om vooraf online een reservatie te maken.  

Wij zijn op zoek naar heel wat verschillende profielen!
Word jij onze nieuwe collega?

De Groene Wijzer 74 werd verkeerdelijk in Zele in plaats van in Melle verdeeld.

Deze week is onze nieuwe collega Peter Fransaert gestart. Nu nog even in onze kringloopwinkel van Dendermonde, maar vanaf volgende week in onze kringloopwinkel van Wetteren.

Verko verkoopt tijdelijk teelaarde met een hoog gehalte aan organische stof.
Prijs: € 7/ton (exclusief btw).
Zolang de voorraad strekt! Meer info: 052/25 18 15

Samen in groep afval opruimen voor de jaarlijkse Lenteschoonmaak van Mooimakers zit er wegens corona niet in. Daarom roepen de organisatie en onze gemeenten op om per bubbel zwerfvuil op te ruimen.

Verko biedt je de kans om thuiscomposteren en kringlooptuinieren te leren van achter de computer. In samenwerking met Vlaco organiseren we 2 online sessies.

Composteerbare kunststoffen, zoals bekers, borden en zakjes mogen niet bij het GFT. Ook niet wanneer ze een label of logo dragen dat wijst op de composteer- of biodegradeerbaarheid. Daar zijn goede redenen voor.

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.