U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Particulieren kunnen weer compost kopen (max 1 ton/dag).
Voor professionele gebruikers geldt nog steeds een wachtlijst (contact opnemen met Herwig De Brandt (052/25 18 15)).

Op dinsdag 12 mei openen onze kringloopwinkels in Appels en Wetteren opnieuw de deuren!
Om het voor iedereen veilig te houden, zullen er extra maatregelen van kracht zijn.

Verko is op zoek naar een Algemeen Directeur en een HR Manager.

De Verko-Recyclageparken zijn opnieuw open. De openingsuren blijven dezelfde, maar we werken voorlopig ENKEL OP AFSPRAAK. Concreet betekent dit dat je je bezoek op voorhand online moet aanvragen.
Enkel bij bevestiging zal je toegelaten worden op het recyclagepark. Zonder bevestiging van je afspraak mag je niet op het reyclagepark.

Vanaf 1 april wordt het maximumgewicht van de huisvuilzak verlaagd naar 15 kg. Uit risicoanalyses is immers gebleken dat zakken van 20 kg enorm belastend zijn voor de afvalophalers. Een lager toegelaten gewicht is nodig om het aantal rugklachten te verminderen.

In de aanloop naar een feestdag past ook het decor van onze kringloopwinkels zich aan. Bovendien zijn er het hele jaar door kortingsacties. 

Wij zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst! De komende vijf jaar investeert Verko fors in nieuwe projecten.

Op het recyclagepark kan u terecht met puin, maar niet met zuivere grond. Houd er rekening mee dat er dus een verschil is. 

Vanaf maandag 27 april 2020 kunnen land- en tuinbouwers opnieuw op het recyclagepark van Appels terecht met gebruikte landbouwfolies. Omdat dit de voorbije weken niet mogelijk was, breidt Verko de aanvoerperiode uit naar 30 juni 2020.     

Verko verwerkt op industriële wijze groente-, fruit- en tuinafval (GFT), maar met de juiste kringlooptechnieken in de vingers kan je ook zelf je organisch afval verwerken. In een driedelige cursus leer je de kneepjes van het vak.

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.