Afval recycleren is goed, hergebruik van goederen nog beter, afval vermijden top

Afvalpreventie

Plantaardig keuken- en tuinafval kan je met de juiste vaardigheden omzetten in compost: een voedselrijk eindproduct waarmee je de grond gezond en vruchtbaar kan houden. De cursus thuiscomposteren van Verko leert je de juiste technieken aan. Wellicht nodigen de lentekriebels je ook uit om de handen uit de mouwen te steken in de tuin, want na de winter is er genoeg werk te doen: maaien, snoeien, zaaien, … Tuinafval kan je kwijt in de GFT-container of je kan er zelf mee aan de slag, want tuinafval en plantaardig keukenafval vormen de basis voor een humusrijk eindproduct: compost.

Om je de knepen van het thuiscomposteren aan te leren organiseert Verko in samenwerking met Vlaco een driedelige infosessie die je met de nodige theorie, inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen voorbereidt op het werk in je tuin om zo te komen tot een kringlooptuin waar je je eigen groenresten verwerkt.

Theoriesessie: dinsdag 29 mei 2018 (19u tot 22u)
Verko – Bevrijdingslaan 201 – 9200 Appels

Inspiratiesessie met begeleid bezoek aan de kringlooptuin van Comité Jean Pain:
dinsdag 5 juni 2018 (19u tot 21u)
Hof ter Winkelen – Holle Eikstraat 34 – 1840 Londerzeel

Praktijksessie: dinsdag 12 juni 2018 (19u tot 22u)
Verko – Bevrijdingslaan 201 – 9200 Appels

 Inschrijven verplicht vóór dinsdag 22 mei 2019 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.