Afval recycleren is goed, hergebruik van goederen nog beter, afval vermijden top

Afvalpreventie

Kringlooptuinieren betekent dat je in de tuin technieken toepast om zoveel mogelijk afval te vermijden, zoals composteren, vlechtwerk met snoeihout, mulchmaaien (grasdeeltjes versnipperen om het gazon beter te voeden) en kippen houden om keukenrestjes te verwerken.

Thuiscomposteren kan je makkelijk met behulp van een compostvat of een compostbak. Ontdek hier alle voordelen van compostgebruik.

Compostvat

Compostvaten zijn verkrijgbaar bij de gemeentelijke diensten.
Contacteer de milieuambtenaar van je gemeente voor meer info over de aankoop van een compostvat.

Download hier de handleiding van het compostvat.

Compostbak

Inwoners van het werkingsgebied van Verko (= Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen) kunnen bij ons een compostbak aanschaffen op maandag, woensdag en donderdag tijdens de kantooruren

Een basismodule heb je sowieso nodig. Met één of meerdere aanbouwmodules kan je jouw compostbak groter maken en onderverdelen in verschillende compartimenten. Meer info hierover vind je bij de werkinstructie.

Momenteel zijn er geen aanbouwmodules meer in voorraad.

Gelieve op voorhand een afspraak te maken bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 052 25 18 28 (niet op vrijdagen).

Voordelen: Eenvoudige montage
Onderhoudsvriendelijk
Duurzaam
Kostprijs: De basismodule kost € 60 en de aanbouwmodule € 40. Beide prijzen zijn inclusief btw.
Afmetingen: Lengte: 119 cm - breedte: 136 cm - hoogte: 100 cm
Inhoud: 1.280 liter
Gewicht module: ±90 kg
Werkinstructie: Download hier de werkwijze waar je meer kan lezen over het optimaal gebruik van één of meerdere compostbakken.