Goed sorteren om meer te recycleren

Recyclageparken

Het recyclageparkreglement biedt een overzicht van de toegelaten afvalstoffen, de maximale aanvoerhoeveelheden en de tarieven.

Gemeenten moeten nog meer dan vroeger het principe ‘de vervuiler betaalt’ doorvoeren, rekening houdend met een aantal minimale en maximale tarieven. De vervuiler levert hiermee een bijdrage aan de financiering van het afvalbeleid en Verko kan zo in samenwerking met de gemeente het gedrag van de vervuiler sturen naar milieuvriendelijkere oplossingen.

Download het reglement voor de recyclageparken van Dendermonde, Lebbeke, Wichelen, Wetteren, Laarne, Melle, Berlare en Buggenhout.

Download het reglement voor het recyclagepark van Hamme.

Vermijd cash geld

Sinds 2013 gebeurt de betaling van het toegangsgeld niet meer aan de ingang van het park, maar wel aan de betaalautomaat op het park. Het systeem aanvaardt enkel munten en bankkaarten. Via de optie ‘Provisie Aanvullen’ is het ook mogelijk om een reserve aan te leggen. Deze methode is heel praktisch en laat je bezoek aan het park nog vlotter verlopen, omdat je je bij voldoende provisie niet meer naar de betaalautomaat hoeft te begeven wanneer je het park verlaat. Verko houdt immers automatisch het verschuldigde bedrag af van de resterende provisie, waardoor het gebruik van je identiteitskaart wordt beperkt tot het aan- en afmelden op het park.