Home
image image image image
Dienstverlening verzekerd De nationale stakingsdag van donderdag 6 november 2014 heeft geen invloed op de dienstverlening van Verko.
Kerstshow in Kringloopwinkel Met de feestdagen in het vooruitzicht maakt ook de Kringloopwinkel in Dendermonde en Wetteren zich klaar voor een bruisend jaareinde. Kom er het ruime aanbod aan decoratie, cadeautips en feestartikelen ontdekken in een sfeervol kader.
Goedkeuring beleidsplan en jaarverslag Op donderdag 8 mei en dinsdag 17 juni 2014 keurde de Algemene Vergadering van Verko respectievelijk het beleidsplan 2014-2018 en het jaarverslag 2013 goed. U kan beide documenten hier downloaden.
App verwittigt wanneer vuilniszak moet buiten gezet worden Sinds begin januari kan men de nieuwe mobiele applicatie (app) “Recycle!” gratis downloaden die op een eenvoudige manier helpt met het sorteren van afvalfracties, de weg toont naar de dichtstbijzijnde inzamelpunten en de afvalkalenders van iedere gemeente integreert. Voor dit project leverde afvalintercommunale Verko ook de nodige input aan initiatiefnemers Bebat, Fost Plus en Recupel.


Sluitingsdagen containerpark Berlare

Het containerpark te Berlare zal op dinsdag 23 september en op woensdag 24 september 2014 open zijn, in tegenstelling tot de vermelding van beide data bij de sluitingsdagen op de afvalkalender.

Het park zal wel gesloten zijn op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober 2014.
Deze data staan echter niet vermeld op de afvalkalender.

 

 

Inzameling afgedankte zaklampen

Er geldt vanaf 1 juli 2014 een nieuwe afspraak voor afgedankte zaklampen. Vanaf dan zal de inzameling en verwerking ervan gebeuren door Recupel. Afgedankte zaklampen horen dus niet langer thuis in de Bebat-inzamelbox op het containerpark, maar wel in de palletbox met het kleine elektroafval. Opgelet: het gaat enkel om de zaklampen zelf. Voor de batterijen wijzigt niets, die kan u op het containerpark nog steeds deponeren in de inzameltonnen van Bebat.

 

App verwittigt wanneer vuilniszak moet buiten gezet worden

mobiele app

Sinds begin januari kan men de nieuwe mobiele applicatie (app) “Recycle!” gratis downloaden die op een eenvoudige manier helpt met het sorteren van afvalfracties, de weg toont naar de dichtstbijzijnde inzamelpunten en de afvalkalenders van iedere gemeente integreert. Voor dit project leverde afvalintercommunale Verko ook de nodige input aan initiatiefnemers Bebat, Fost Plus en Recupel.

Lees meer: App verwittigt wanneer vuilniszak moet buiten gezet worden

   

Asbestkaarten

Vanaf 2 januari 2014 kan u zich met asbesthoudend materiaal op het containerpark aanmelden zonder asbestkaart. Het nieuwe registratiesysteem op het containerpark laat de parkwachters toe om per gezin 10 gratis stukken te registreren. U dient wel uw identiteitskaart voor te leggen.

 

Nieuwe tarieven containerpark

Gemeenten moeten nog meer dan vroeger het principe ‘de vervuiler betaalt’ doorvoeren, rekening houdend met een aantal minimale en maximale tarieven. De vervuiler doet hiermee een bijdrage aan de financiering van het afvalbeleid en het gedrag van de vervuiler wordt gestuurd naar milieuvriendelijkere oplossingen. Vandaar dat Verko verplicht is om zijn tarieven voor de containerparken aan te passen.

Onderstaande tarieven zijn geldig vanaf 1 oktober 2013:

 

ENKEL TOEGANGSGELD           2 euro
             
BETALEND AFVAL            
Grofvuil < 0,5 m³         2 euro
  0,5 tot 1 m³         4 euro
             
Gewoon & speciaal puin los gestort         10 euro
  verpakt         1 euro per verpakking (5 verpakkingen gratis)
             
  grote stukken         2 euro per stuk
  los en verpakt          10 euro 
Asbest grote stukken         2 euro per stuk (10 stuks gratis)
  verbrijzeld         10 euro
             
ENKEL NIET-BETALEND AFVAL           Geen apart toegangsgeld vereist
Auto- en motorbanden           4 euro per band / max. 4 banden per gezin per jaar
Afgedankte elektrische en elektronische apparaten           gratis
Batterijen           gratis
Frituurvet en -olie           gratis
Herbruikbare kringloopgoederen           gratis
Asbesthoudende materialen           max. 10 stuks
   

Pagina 1 van 2

Hoe kan je ons bereiken?

Plan hier uw route

Weet jij waar het afval thuishoort?Korte video met een selectie beelden van onze terreinen.
 Trailer van de 'Carry kalender'.
 Aflevering 1 van de 'Carry kalender'.
 

Aanmelden