Afval recycleren is goed, hergebruik van goederen nog beter, afval vermijden top

Afvalpreventie

Gedaan met festivalterreinen vol wegwerpbekers, mondmaskers, voedselresten en ander afval. Dankzij onze opvallende afvaleilanden met containers voor GFT, PMD, papier en karton, glas en restafval heeft geen enkele festivalganger nog een excuus om zijn vuilnis op de grond te werpen. En dankzij onze gratis herbruikbare bekers kan iedereen lekker duurzaam drinken. Bovendien ben je dan helemaal in lijn met de wetgeving, want wegwerpbekers op events zijn sinds vorig jaar verboden. Heerlijk gemakkelijk, toch?

Herbruikbare bekers

Wegwerpbekers, blikjes en petflesjes op events behoren tot het verleden. Sinds januari 2022 verplicht de overheid organisatoren om herbruikbare bekers te gebruiken of te bewijzen dat 95% van de eenmalige drankverpakkingen gescheiden wordt ingezameld en gerecycleerd. Maar dat aantonen is allesbehalve evident. Daarom kan je bij ons gratis herbruikbare bekers ontlenen, uit onze voorraad van maar liefst 50.000 stuks. Je betaalt enkel transport- en reinigingskosten. Santé!

BESTEL JE BEKERS

Voor wie?

Alle organisatoren van events die plaatsvinden in de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen.

Wat?

Soorten bekers

We hebben festivalbekers, geribbelde bierbekers, wijnbekers en champagnebekers.

Mobiele wasinstallaties

Het is niet toegestaan om tijdens het event herbruikbare bekers af te wassen met borstels, omdat er dan krassen op komen en de voedselveiligheid in het gedrang komt. Afwassen met een zachte doek mag wel.

Organiseer je een event met erg veel bezoekers of kriebelt het om toch zelf af te wassen? Dan kan je ook een mobiele wasinstallatie huren. We bieden de wasinstallaties aan via een andere organisatie dan de bekers. Daarom gebeuren de bestelling en de facturatie via een andere weg.

We verhuren slechts 1 kleine en 1 grote wasinstallatie. Zijn deze al verhuurd aan een andere organisatie, dan is ons aanbod uitgeput. Wees er dus op tijd bij! Bestel daarom ook best je wasinstallatie vóór je bekers. Zo kan je realistischer inschatten hoeveel bekers je nodig hebt.

Bestellen? Download het reservatieformulier en stuur het ingevuld terug naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvragen

We werken voor de distributie, bewaring en verdeling van onze bekers samen met een externe organisatie. We hebben ze dan ook zelf niet in stock.

Daarom verwachten we je aanvraag minimum 2 weken op voorhand via ons online bestelplatform. Heb je geen idee hoeveel bekers je nodig hebt? Het platform bevat een tool die je helpt met de berekening. Een medewerkster kijkt je bestelling ook na. Geef je toch een onrealistisch aantal in, dan contacteert ze jou telefonisch.

Nadat je je bestelling hebt ingegeven, ontvang je een voorschotfactuur voor 60% van het volledige bedrag. Je bekers zijn definitief gereserveerd van zodra dit voorschot betaald is.

Kosten

Je betaalt geen huurprijs voor de bekers. Wel zijn er kosten voor administratie, transport en reiniging achteraf. Ook verloren en kapotte bekers moet je compenseren.

Je ontleent altijd minimum 500, 225 of 100 stuks, afhankelijk van de soort bekers. Ze worden geleverd in verzegelde boxen. Is het zegel doorbroken, dan betaal je de reiniging van alle bekers in de box. Ook als je een mobiele wasinstallatie huurt, moet je de schoonmaakkosten betalen.

Waarborg

Voor niet-teruggebrachte of kapotte bekers betaal je per stuk 1 of 2 euro waarborg. Daarom vraag je best statiegeld aan je festivalgangers. Zo voorkom je dat mensen bij jou bekers inzamelen om ze mee te nemen naar een event waar ze wel statiegeld moeten betalen. Hoe organiseer je dat het makkelijkst?

Levering

Je kan de bekers op een gewenst tijdstip laten leveren en afhalen op je event. De prijs (transport + administratie) is afhankelijk van het af te leggen traject en wordt berekend na bestelling. Je ontvangt dus eerst de prijs voor de bekers zonder de transportkosten. Na berekening ontvang je een mail met de totale kosten.

Voor 47 euro (enkel administratie) kan je de bekers zelf afhalen en terugbrengen bij MAAAT, Wijngaardveld 22, 9300 Aalst. Dit kan enkel tijdens de kantooruren van maandag t.e.m. vrijdag tussen 08:30 en 16:00 en op afspraak via 09 251 55 57 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten?