U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Afval voorkomen kan op vele manieren. Door de juiste bewaartechnieken vermijd je voedselverlies. Door te kringlooptuinieren verwerk je tuinafval. Klaar om je te laten inspireren? 

Voor onze site te Appels zijn wij op zoek naar een kuiser terreinen compostering / overslag (m/v/x). 

Op zaterdag 15 oktober zet onze kringloopwinkel te Appels feestelijk zijn deuren open. Het wordt een spetterende opendeurdag met gezellige randanimatie en fikse kortingen. 

Dit najaar verwachten we hoog bezoek in onze kringloopwinkels te Appels en Wetteren. Zowel Sint-Maarten als Sinterklaas brengen ons een bezoekje. Alle kindjes welkom! 

Tijdens de Week van de Handhaving van 3 t.e.m. 9 oktober kunnen vervuilers maar beter extra op hun tellen passen. Want die week zijn er in heel Vlaanderen extra controles op zwerfvuil en sluikstort. Ook wij doen hieraan mee en we richten onze pijlen specifiek op peuken. Waarom? Bekijk ons filmpje. 

Wij zijn op zoek naar een tijdelijk bediende voor onze kringloopwinkels (m/v/x).

Kennen elektrische processen voor jou geen geheimen? Dan ben je de collega die we zoeken. We hebben voor jou een boeiend takenpakket met ruimte voor initiatief. 

84% van het gesorteerde afval in ons land wordt gerecycleerd. Mooi. Maar er is nog steeds te veel vuilnis. Zorg jij mee voor een kleinere afvalberg? Met deze tips helpen we je alvast op weg.

Vanaf 1 juli kan je jouw PMD-afval alleen nog maar afleveren op het recyclagepark in de officiële blauwe zak. Ook plastic folies moeten in deze zak. 

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.