U krijgt hier het laatste nieuws over Verko

Vanaf donderdag 30 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in alle Verko-recyclageparken.

Wil je niet staan wachten aan de ingang van het recyclagepark? Maak dan online een afspraak en vermijd de file.

Het voorbije 1,5 jaar leidde Peter De Leeuw (52) als waarnemend directeur intercommunales DDS en Verko. Gezien de omvorming van DDS naar een dienstverlenende organisatie heeft de raad van bestuur beslist om het directeurschap te ontdubbelen. Peter De Leeuw wordt directeur van Verko. Intercommunale DDS zoekt een nieuwe directeur.

Sinds 2019 mag er bij het GFT en PMD meer afval dat voorheen thuishoorde in de huisvuilzak. De afvalverschuiving laat zich goed voelen in de inzamelcijfers die Verko registreert. 

Niet alle tuinafval moet zomaar meegegeven worden met het GFT of gebracht worden naar het recyclagepark.
Wist je dat snoeiresten en grasmaaisel ook een meerwaarde hebben in je tuin?

Benieuwd naar de eerste resultaten?

Kan jij de afbraaktijd raden van zwerfvuil?

Sluikstort blijft jammer genoeg een groot probleem. Vooral de glasbollen blijken een geliefkoosde plek om afval te dumpen.

Onze composteerfabriek in Appels heeft de laatste maanden overuren gedraaid. Nog nooit hebben we zoveel GFT en ander groenafval gerecycleerd tot compost!

Vanaf 14 juli 2020 kan er opnieuw (verpakt!) gebonden asbest naar de recyclageparken gebracht worden. Ook de huis-aan-huisinzameling van asbest wordt dan opnieuw opgestart.  

Ook de komende 16 jaar kiezen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen voor Verko om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken.

Verko is een intercommunale of intergemeentelijk samenwerkingsverband. Concreet betekent dit dat 9 verschillende gemeenten hun krachten bundelen in één organisatie om gemeenschappelijk dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. Wat betekent dit precies voor jou?

Om je persoonlijk te kunnen helpen bij je sorteervragen is de ombudsdienst van Verko iedere weekdag tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13 u. en 16.30 u. telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800 92 992.