Afval recycleren is goed, hergebruik van goederen nog beter, afval vermijden top

Afvalpreventie

Om leren over afval interactief te maken, organiseert Verko voor scholen en verenigingen bezoeken op de bedrijfssite in Appels en verleent onze organisatie haar medewerking aan workshops over afval op school. Organisaties kunnen bij Verko ook gratis publicaties verkrijgen en educatief materiaal in de vorm van sorteerspelen ontlenen.

Klik op een van onderstaande items voor meer informatie:

Uitleendienst educatief materiaal

Scholen, verenigingen en organisaties in het Verko-werkingsgebied kunnen bij ons terecht voor het gratis ontlenen van educatief materiaal.

Afvalknaller

De afvalknaller is een ludiek sorteerspel waarbij je met behulp van een luchtdrukgeweer projectielen die fungeren als afvalfracties schiet in de juiste opening: glas, papier & karton, PMD, restafval of recyclagepark. Zet je sorteerkennis op scherp!

Download een overzicht met de inhoud van het spel.

Compostkoffer

Neem met een schopje een flinke schep aarde en bestudeer met de loeppotjes welke beestjes er allemaal in leven. Op die manier leer je meer over afvalverwerking in de tuin door middel van thuiscomposteren.

Download een overzicht met de inhoud van de compostkoffer.

Hordenlopen

Laat kinderen op grote conservenblikken rondwandelen en 5 kleine hindernissen nemen.
Tijdens dit miniparcours ontdekken de deelnemers meer over de recyclage van metalen verpakkingen.

Download de informatiefiche.

Infobanners

De set bestaat uit 4 pop-ups met algemene info over sorteren en recycleren.

Download een overzicht met de inhoud van de infobanners.

Sjoelbak

Schuif de houten schijven met de afbeelding van een PMD-verpakking in het JA-vak. De schijven met afbeeldingen van verpakkingsafval dat niet tot het PMD behoort, horen thuis in het NEE-vak.

Download een overzicht met de inhoud van het spel.

Reservatie materiaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 052 25 18 29