Vanaf 2024 is het voor iedereen in ons land verplicht om GFT te sorteren. Voor jou verandert er niets. De gescheiden inzameling van GFT en huisvuil gebeurt hier al bijna 30 jaar.

Al sinds 1996 moedigen we je aan om Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) en huisvuil afzonderlijk te sorteren. We halen dit afval apart op: GFT in groene containers en huisvuil in gele zakken. GFT verwerken we zelf tot kwalitatieve compost. Het huisvuil gaat naar een verbrandingsinstallatie. 

Keukenafval en etensresten 

Via deze gescheiden inzameling trachten we keukenafval en etensresten uit het huisvuil te houden. Elk gezin beschikt daarom over een GFT-container. Zo helpen we je op weg om correct te sorteren. Maar we gaan nog een stapje verder. Tijdens onze workshops over thuiscomposteren en bestrijden van voedselverlies verschaffen we je tips om GFT en voedselresten te vermijden.

Aanvraag GFT-container

Heb je geen GFT-container? Vraag een gratis exemplaar aan via 052 21 39 91 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan kiezen tussen een klein model (40 l) of een groot model (120 l).

Extra GFT-container

Wil j een extra container? Dan kan je een kleine container aankopen voor 22,40 euro of een grote container huren voor een jaarlijks bedrag van 22,40 euro.

Aanbieden GFT-container

We komen om de 2 weken langs om je container te ledigen. Controleer de juiste data op de afvalkalender of via de app Recycle!

Hang de GFT-sticker rond het handvat van de container. Deze stickers zijn te koop in het gemeentehuis en bij verschillende verdeelpunten.