Ben je land- of tuinbouwer? Dan kan je bij ons ammoniumsulfaat aanschaffen. Deze meststof, ook spuiwater genaamd, is afkomstig uit de luchtzuiveringsinstallatie van onze compostfabriek. 

Erkende kunstmeststof

In Vlaanderen is ammoniumsulfaat erkend als kunstmeststof. Het product biedt interessante voordelen: 

  1. Aanvulling op organische besmesting
  2. Zwavelrijk
  3. Stikstofrijk

Hoogtechnologisch product

Steeds meer akker- en weilanden bevatten minder zwavel door het gelimiteerd gebruik van organische bemesting. Ammoniumsulfaat bevat juist zwavel. Daarom speelt Verko in op de noden van de landbouwsector. 

Peter De Leeuw, algemeen directeur Verko: "Iedereen kent ons van het inzamelen en verwerken van afval. Maar hoogtechnologische toepassingen maken het mogelijk om grondstoffen te halen uit afvalstromen. Daar zetten we volop op in. Door de verontreinigde lucht te zuiveren in een chemische wasser creëren we het zwavel- en stikstofrijke nevenproduct ammoniumsulfaat. Zowel zwavel als stikstof zijn essentiële voedingsstoffen voor gewassen. Vandaar dat we het ammoniumsulfaat nu verkopen aan land- en tuinbouwers."

Hoe kopen?

Geïnteresseerde land- en tuinbouwers kunnen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer info vind je ook in deze folder