Michiel stuitte op asbest bij de renovatie van zijn woning. Hugo wilde zijn kippenhok uit asbestgolfplaten afbreken. Hoe pakten ze dit aan? Ons asbestloket hielp hen op weg.   

"Asbest is een zorg, maar Verko neemt die voor je uit handen"

Bij de renovatie van zijn woning stootte Michiel op golfplaten vervaardigd uit asbestcement. Hij informeerde op het recyclagepark naar een veilige manier om ze binnen te brengen en werd zo in contact gebracht met ons asbestloket. "Zo kwam ik te weten dat Verko tegen betaling asbest aan huis ophaalt. Ik kon ook een beschermingsset aankopen en kreeg duidelijke instructies om veilig te werk te gaan. De communicatie verliep vlot en de medewerkers van Verko waren vriendelijk. Asbest is een zorg, maar Verko neemt die voor je uit handen.

"Het was een gemak dat ik niet zelf met de platen naar het recyclagepark moest"

Hugo hoorde van buurtbewoners dat je via Verko een afspraak kan maken voor de ophaling van asbest. Dat deed hij dan ook: "Ik belde het asbestloket en vertelde over de afbraak van mijn kippenhok. De medewerker bepaalde op basis van het aantal golfplaten en hun grootte de benodigde hoeveelheid plaatzakken. Na betaling mocht ik de zakken afhalen en kon ik aan de slag. Ik vulde de zakken en Verko haalde ze op. Het was een gemak dat ik niet zelf met de platen naar het recyclagepark moest, maar dat de afhandeling aan huis kon gebeuren. 

Eén telefoontje volstaat

Meer en meer inwoners vinden de weg naar ons asbestloket. Eén telefoontje of mailtje volstaan om een afspraak te maken om beschermingssets of afvalzakken op te halen of voor de ophaling van asbest aan huis. Onze medewerkers geven ook duidelijke richtlijnen over hoe je asbestconstructies op een veilige manier kan afbreken. 

Vorig jaar haalden we 482,6 ton asbest op aan huis. Op onze recyclageparken zamelden we 344 ton in. 

 

Bij ons asbestloket kan je terecht voor:

  • Info over veilig asbest verwijderen
  • Beschermende kledij
  • Afvalzakken voor asbest
  • Ophaling van asbestafval aan huis
  • Containers voor grote afbraakwerken, met advies ter plaatse door onze medewerker 

Hoe kan je ons bereiken?

Telefonisch alle werkdagen, behalve woensdag van 9-12u en van 13-16u30, op 052 25 18 11.
Via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.