De zomerevents staan voor de deur. Daar hoort natuurlijk drank bij. Maar events moeten ecologischer. Daarom stelt Verko gratis 50.000 herbruikbare bekers ter beschikking. Duurzaam en gemakkelijk!

Wegwerpbekers, blikjes en petflesjes op evenementen zijn sinds vorig jaar verboden. Of je moet als organisator kunnen bewijzen dat je minstens 90% van de eenmalige drankverpakkingen gescheiden inzamelt voor recyclage. Dat aantonen, is niet evident. Daarom kocht afvalintercommunale Verko 50.000 herbruikbare bekers waar de 9 aangesloten gemeenten vanaf midden juli gratis gebruik van kunnen maken. En met de aangekondigde coronaversoepelingen is dat een welkome ecologische oplossing voor de geplande zomerevents in de regio Dendermonde-Wetteren. 

Voorzitter Dirk Abbeloos is opgetogen met de nieuwe dienstverlening die Verko via een extern serviceplatform faciliteert: “Nu we opnieuw evenementen mogen organiseren, staan onze gemeenten en de talrijke verenigingen te poppelen om hier snel werk van te maken. Maar ze moeten met heel wat rekening houden. Het event moet coronaveilig zijn, maar ook afvalarm. Daarom sporen we vanuit Verko de organisatoren aan om gebruik te maken van onze bekers. Ze zijn herbruikbaar en dus beter voor het milieu, want je vermijdt heel wat afval.” Het aanbod van 50.000 herbruikbare bekers bevat verschillende types voor onder andere frisdrank, bier, wijn en bubbels. De gemeenten en verenigingen kunnen ze gratis ontlenen. Voor de levering, ophaling, wasservice of het gebruik van een mobiele wasstraat dient wel betaald te worden.

Lees er alles over