Het recyclagepark aanvaardt enkel gebonden asbest dat doorzichtig verpakt is. Op die manier kan de parkwachter een controle uitvoeren. Geschikte foliezakken zijn te koop op het recyclagepark. 

Sinds 2019 aanvaardt het recyclagepark alleen gebonden asbestmaterialen die verpakt zijn. Maar niet elke verpakking is toegelaten. Gebruik alleen doorzichtig verpakkingsmateriaal dat voldoet aan de regelgeving.

Een doorzichtige zak of folie is nodig, zodat de parkwachter een controle kan uitvoeren. Geschikte foliezakken zijn te koop op het recyclagepark of in een speciaalzaak. Elk gezin mag jaarlijks 20 verpakkingen gratis naar het recyclagepark brengen. Vanaf de 21ste verpakking betaal je 2 euro per verpakking. 

Te koop op recyclagepark:  
Foliezak voor 2 tot 3 golfplaten: 2,5 euro
beschermingsset: 7 euro
Foliezak en beschermingsset: 9 euro

 

Aanvraag via asbestloket:  

Kuubzak voor hechtgebonden asbest

(inclusief ophaling aan huis en 1 beschermingsset)

30 euro

Kuubzak voor hechtgebonden asbest

(inclusief ophaling aan huis en 1 beschermingsset)

30 euro

 

Meer info

Op www.dds-verko.be/asbestloket vind je tips over het veilig verwijderen van asbest en weblinks naar video’s over hoe je best te werk kan gaan.
Vragen over de ophaling van asbest aan huis? Contacteer het asbestloket van Verko: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel 052 25 18 11 (enkel bereikbaar op maandag en donderdag).