Verko kan het niet genoeg benadrukken: het gebruik van compost loont de moeite. En dat bevestigt Bloemencorsogroep Blozen uit Sint-Gillis-Dendermonde graag.

Bloemencorsogroep Blozen uit Sint-Gillis-Dendermonde is trots op zijn dahliakweek. De groep gebruikte vóór de aanplanting van de bloembollen in het voorjaar compost en dat resulteerde in een snelle groei, vollere planten en meer bloemen. Jörgen De Hauwere: “Ieder jaar bekijken we welke bewerkingstechnieken we kunnen toepassen op ons perceel om zoveel mogelijk bloemen te telen. We kregen de tip om compost te gebruiken en klopten aan bij Verko. We zijn er zelfs van overtuigd om volgend jaar opnieuw compost te gebruiken om de bodem nog eens goed te verluchten.”

Alles draait om de bloemenopbrengst. De eigen kweek dekt 30% van de nodige dahlia’s voor het decoreren van de corsowagen. De ontbrekende bloemen worden aangekocht. Daarnaast verkoopt Blozen ook dahlia’s aan andere corsogroepen om hun wagens klaar te maken voor deelname aan bloemenstoeten.