Verko verwerkt op industriële wijze groente-, fruit- en tuinafval (GFT), maar met de juiste kringlooptechnieken in de vingers kan je ook zelf je organisch afval verwerken. In een driedelige cursus leer je de kneepjes van het vak.

Om je op korte tijd GFT te leren thuiscomposteren, bundelen we een theoretische infosessie, een demonstratie en een praktijkles tot één cursus waarin je kennis maakt met composteerbaar afval en de verschillende verwerkingstechnieken. Aan het einde van deze driedelige cursus ontvang je een diploma als bevestiging van je kunnen.

THEORIESESSIE
Tijdens deze eerste bijeenkomst leer je de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je enkele vuistregels kennen: wat is wel/niet composteerbaar? Wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is voor jouw tuin het meest geschikt?

Praktisch
Dinsdag 5 mei 2020, van 19u tot 22u
Kantoren Verko, Bevrijdingslaan 201, 9200 Dendermonde


DEMONSTRATIE
Onder begeleiding van een Vlaco-gids bezoeken we Comité Jean Pain in Londerzeel. Je krijgt er meer uitleg over de mogelijke toepassingen van compost en maakt kennis met verschillende kringlooptechnieken, zoals versnipperd snoeihout als bodembedekking, gazonbeheer met de mulchmaaier en nuttig gebruik van grof snoeihout.

Praktisch
Zaterdag 9 mei 2020, van 10u tot 12u
Holle Eikstraat 34, 1840 Londerzeel


PRAKTIJKSESSIE
Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag onder de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever en ontdek je het antwoord op de volgende vragen: Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen?

Praktisch
Dinsdag 12 mei 2020, van 19u tot 22u
Kantoren Verko, Bevrijdingslaan 201, 9200 Dendermonde


INSCHRIJVEN
Deelname aan de cursus is gratis, maar vooraf inschrijven is wel nodig.
Inschrijven kan tot 20 april 2020 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052 25 18 29.