Houd je groente-, fruit- en tuinafval gescheiden van ander afval en doe het in de GFT-container. Heb je geen container? Vraag dan een gratis exemplaar aan. Het is ook mogelijk om grote GFT-containers (120 liter) bij te huren of een kleine container (40 liter) aan te kopen.

De gemeente Buggenhout schaft de taxatie op het bezit van de GFT-container af. Wie in Buggenhout woont, kan dus voortaan gratis één GFT-container aanvragen om groente-, fruit- en tuinafval te sorteren. Er is een keuze tussen een grote container van 120 liter of een kleine container van 40 liter. De container is gratis, maar voor de ophaling van het GFT moet je wel betalen in de vorm van een sticker die je rond het handvat doet. De GFT-stickers (0,25 euro voor kleine container en 0,75 euro voor grote container) zijn te koop bij de gemeentelijke diensten en sommige supermarkten.

Eén gratis GFT-container per gezin is al langer van toepassing in de andere gemeenten die bij Verko zijn aangesloten. Is er toch geen container bij de woning aanwezig, dan kan je er één aanvragen via 052 21 39 91 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Is er nood aan een extra container? Dan kan je een kleine container aankopen voor 22,40 euro of een grote container huren voor een jaarlijks bedrag van 22,40 euro. Het aantal is beperkt tot 3 grote huurcontainers per woning.