Landbouwers in de regio Dendermonde-Wetteren kunnen net als de voorbije jaren terecht op het recyclagepark van Verko in Appels voor de inzameling van gebruikte landbouwfolies.

Land- en tuinbouwers van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen hebben nog tot en met 31 mei 2019 toegang tot het recyclagepark van Appels voor de inzameling van gebruikte landbouwfolies. Dit kan mits weging en betaling van 92 euro per ton (pro rata berekening) en 2 euro toegangsgeld.
De aanvoer van landbouwfolies kan van maandag tot vrijdag tussen 8u30 en 12u en tussen 12u30 en 16u30. Op zaterdag kan men enkel tot 12u ’s middags folies aanvoeren.
Landbouwers dienen zich vóór het lossen aan te melden bij de portier met een kopie van de identiteitskaart en vermelding van hun adres. De ingezamelde folies zijn bestemd voor recyclage.

Toegelaten folies: kuilfolie, rek/wikkelfolie, loopfolie, ontsmettingsfolie, tunnelfolie, kunstmestzakken en veevoederzakken
Niet toegelaten tot landbouwfolies: noppenfolie, netten, zeilen, geweven (nylon) zakken, bigbags, (nylon) touwen, autobanden en harde kunststoffen

 

bron foto: Shutterstock