Woonaanbod DDS focust op betaalbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid

Wonen

Het huuraanbod van intercommunale DDS bestaat uit 227 wooneenheden (eengezinswoningen en appartementen) verspreid over de regio Dendermonde-Wetteren.

Voor info over beschikbare huurwoningen of -appartementen kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 052 25 18 22.

 

Residenties Erica en Fresia Wetteren

In de Hekkerstraat en Kapellestraat in Wetteren voltooide DDS in 2017 de bouw van 2 gloednieuwe residenties: Erica en Fresia, samen goed voor 9 huurappartementen.
Dit project is meteen ook het laatste in het inbreidingsgebied 'Hekkerstraat Zuid'. DDS realiseerde er al eerder de bouw van residenties Clivia (2011), Dahlia (2011) en Begonia (2013). 


Te renoveren huisjes Begijnhof Dendermonde

De 7 huisjes (huisnummers 26 tot en met 32) van het Begijnhof Sint-Alexius in Dendermonde die intercommunale DDS in 2012 in erfpacht kreeg, krijgen in de toekomst niet alleen een restauratiebeurt, maar worden ook gerenoveerd en voorzien van alle moderne comfort om deze huisjes finaal om te vormen tot kwalitatieve en betaalbare huurwoningen. De hele site is beschermd als monument en als landschap en werd in 1998 door Unesco erkend als werelderfgoed.
In het kader van deze restauratie liet DDS een beheersplan opmaken met een beschrijving van de werkzaamheden die we op lange termijn (20 jaar) wensen uit te voeren in dit beschermd goed.

Raadpleeg het beheersplan van het Sint-Alexius Begijnhof in Dendermonde met de bijhorende bijlagen A1, A2, B, C, D, E en F.