De gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele bundelen ook voor de komende 15 jaar hun krachten om welvaart te realiseren in de regio Dendermonde-Wetteren.

Met uitzondering van de gemeente Laarne kiezen de andere 8 gemeenten die al sinds 1970 deel uitmaken van intercommunale DDS er opnieuw voor om samen projecten op poten te zetten die al minstens voor de komende 15 jaar verder voor welvaart zullen zorgen in de regio Dendermonde-Wetteren. Die beslissing viel op de Algemene Vergadering van 14 oktober 2019.

Kenneth Taylor, voorzitter van DDS, is erg enthousiast met deze beslissing van de Algemene Vergadering: “De voorbije halve eeuw zijn de gemeenten onder impuls van DDS erin geslaagd om via samenwerking onze regio tot een hoger niveau te tillen op vlak van tewerkstelling, ondernemerschap, woongelegenheid en recreatie. Ook voor de toekomst liggen er boeiende uitdagingen in het verschiet om onze regio nog meer een boost te geven en dit willen we zeker doen, maar met een nieuw verhaal. Wie benieuwd is, kan al eens surfen naar www.dds2030.be.”

Op de agenda van de Algemene Vergadering stond niet alleen de verlenging, maar ook de voorstelling van de kompasnota die de krijtlijnen uitzet voor dit nieuwe verhaal. Ook deze kompasnota kreeg een positief akkoord en vormt de basis voor het beleidsplan dat op 9 december 2019 op de agenda staat van de Algemene Vergadering van DDS.