Met het platform www.regioleverancier.be slaan we een digitale brug tussen Oost-Vlaamse overheden en bedrijven. Het geeft steden, gemeenten en andere publieke organisaties uit ons werkingsgebied de kans om overheidsopdrachten met een beperkte offertevraag (tot 139.000 euro excl. btw) gratis te publiceren. Geregistreerde ondernemingen blijven dan weer moeiteloos en gratis op de hoogte van alle aanbestedingen en kunnen er onmiddellijk op reageren. 

"Kleinere bedrijven kijken vaak aan tegen de administratie die bij een overheidsopdracht komt kijken," aldus onze voorzitter Hans Knop. "Ook voor gemeenten brengen offerteaanvragen een aanzienlijke administratieve last met zich mee. Dit systeem maakt het makkelijker voor zowel ondernemers als aanbesteders."

Overheidsopdrachten dragen bij tot welvaart in de streek en vergroten de werkgelegenheid in eigen regio. Daarom lanceerden we in december 2021 dit initiatief, samen met de intercommunales Interwaas, Solva en Veneco, met UNIZO Oost-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen. 

Ben je een ondernemer of lokale overheid? Surf dan snel naar www.regioleverancier.be en registreer je.