Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan we voor! Samen met Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Een hart voor Scheldevallei brengen we individuen en organisaties samen die daar middelen voor willen bieden, en steunen we initiatieven die mens en omgeving ten goede komen. 

Kan jouw project, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom gebruiken? 

Projecten die mens en omgeving verbinden

Tot en met 8 november gaan we op zoek naar lokale projecten met een positieve impact die inspelen op een maatschappelijke uitdaging. Geselecteerde projecten houden een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Met o.a. onze steun verdubbelt het Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Een hart voor Scheldevallei het opgehaalde bedrag met maximum € 5.000. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokale initiatief goed kan gebruiken. 

#Een hart voor Scheldevallei, het streekfonds in jouw buurt

Omdat we geloven in de kracht van lokale netwerken is de werking van het streekfonds opgesplitst in vijf regio’s. Voor #Een hart voor Scheldevallei komen alle projecten in aanmerking in de volgende gemeenten/steden: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen, Zele.

“Vliegende start in eerste jaar”

Stefanie Albers, coördinator van Streekfonds Oost-Vlaanderen: “In oktober vorig jaar zijn we gestart met het streekfonds in heel de provincie. In dit eerste werkjaar ondersteunen we bijna 40 projecten, onze ambitie is om te groeien naar 50 per jaar. Zevenentwintig initiatieven zamelden dit voorjaar via crowdfunding al meer dan € 150.000 in. Net geen 2.000 ‘fans’ deden een gift voor een project in hun buurt. Bijna 50 partners steunen Streekfonds Oost-Vlaanderen zodat de ingezamelde fondsen kunnen worden verdubbeld.”

Doe je mee?

Dien ten laatste op maandag 8 november je project in. Surf naar streekfondsoostvlaanderen.be, klik op ‘project indienen’ en je leest er alle details over de projectoproep.

Meer info

Wil je jouw idee al eens aftoetsen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Op woensdag 13 oktober is er om 19 uur een infomoment. Je kan er jouw idee aftoetsen en bijkomende vragen stellen. Schrijf je gratis in