5 ondernemende projecten willen in onze regio een meerwaarde creëren voor mens en omgeving. DDS gelooft in hun ondernemerschap en hoopt de komende weken kruisbestuivingen te zien tussen de lokale initiatieven en bedrijven in de buurt. Want alleen met de nodige mensen en middelen hebben de projecten kans tot slagen.

 1. Een grijze speelplaats omvormen tot een groene leeroase en buurtpark (Zele)
 2. De integratie van erfgoedsite Bastion IX in de schoolwerking (Dendermonde)
 3. 9.230 kilogram fruit plukken ten voordele van jobs in de sociale economie (Wetteren)
 4. Jongeren kennis laten maken met biologische en duurzame landbouw en veeteelt (Wetteren)
 5. Een drempelverlagend aanbod naar kunst en cultuur voor kwetsbare kinderen (Hamme)

Dit zijn de 5 geselecteerde projecten in onze werkingsregio die een behoorlijk financieel duwtje in de rug kunnen krijgen van Streekfonds Oost-Vlaanderen.
Tenminste als ze eerst zelf via crowdfunding een basisbedrag bij elkaar sprokkelen.
Het Streekfonds, met onder andere DDS als structurele partner, verdubbelt nadien het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Als intercommunale vindt DDS het belangrijk om het ondernemershap in onze regio stimuleren. En ondernemerschap schuilt niet alleen achter de gevels van kantoor- en bedrijfsgebouwen.
De geselecteerde projecten zijn hier een bewijs van. Ze willen mensen en middelen uit de directe omgeving samenbrengen om de handen uit de mouwen te steken voor mens en omgeving.

Ook bedrijven zien het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en willen in deze context graag een rol opnemen. 
DDS hoopt dan ook dat deze projecten en bedrijven elkaar de komende weken zullen vinden en dat die ontmoeting mag resulteren in concrete vormen van samenwerking.

Een woordje uitleg over de projecten

 • onze speelplaats, jouw buurtpark! (Zele)
  Dit project wil de grijze speelplaats van GO! talent en GO! De Schatkist omvormen tot een groene leer- en speeloase voor de leerlingen en de schoolomgeving openstellen als buurtpark voor alle Zelenaars en organisaties.
 • Het groene leerbastion (Dendermonde)
  Op het terrein van de basisschool van het Oscar Romerocollege in Dendermonde ligt de erfgoedsite Bastion IX. Het project wil de site inrichten als ontdek- en leerruimte (outdoor learning), toeristische trekpleister en groene ontmoetingsplaats.
 • Pluk 9230 (Wetteren)
  Dit project wil verbindende plukdagen organiseren in de Wetterse boomgaarden en zo jongeren en vrijwilligers laten samenwerken rond het reduceren van voedseloverschotten. Een deel van de oogst gaat naar sociale organisaties, het andere deel wordt verwerkt tot lokale producten. Pluk 9230 wil investeren in duurzaam pluk- en verwerkingsmateriaal, waaronder een elektrische cargobakfiets.
 • Krats langs de korte keten (Wetteren)
  Om kwetsbare jongeren vertrouwd te maken met de begrippen ecologie en duurzaamheid wil het project investeren in een duurzame fietsvloot om boerderijen in de streek te bezoeken. De jongeren gaan met de verworven kennis aan de slag in de keuken en moestuin. Gezonde voeding en beweging staan hier centraal.
 • Plankenkoorts (Hamme)
  Dit project wil kansarme en kwetsbare kinderen die moeilijk de weg vinden naar reguliere vrijetijdsbesteding laten deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Interesses worden opgespoord en talenten gestimuleerd. Het eindresultaat wordt een kunstroute tussen Dendermonde en Hamme met werken van deze kinderen.

Klik hier voor meer uitgebreide info over de projecten