Ontwikkeling van bedrijventerreinen leidt tot meer tewerkstellingskansen

Bedrijven

De voorbije jaren ontwikkelde intercommunale DDS in de regio Dendermonde-Wetteren bedrijventerreinen die ruimte bieden aan kleine en grote ondernemingen. Alleen al op de 4 laatste realisaties van DDS (Hoogveld J Dendermonde, D’Helst Lebbeke, Koedreef en Vantegem Wetteren) zijn anno 2017 een 75-tal ondernemingen actief die samen zo'n 1.700 medewerkers tewerkstellen.

Dendermonde – Hoogveld J

Het bedrijventerrein Hoogveld J in Dendermonde is een regionaal bedrijventerrein. Dit betekent dat de zone bestemd is voor ondernemingen die een oppervlakte kunnen verantwoorden van minstens 5.000 vierkante meter en die minstens 20 personen tewerkstellen. Het bedrijventerrein bevindt zich langs de N41 in Dendermonde en biedt ruimte aan 7 ondernemingen.

Er is momenteel geen bedrijfsgrond meer te koop op Hoogveld J.

Dendermonde – Steenkaaistraat Baasrode

Het bedrijventerrein Steenkaaistraat in Baasrode is geschikt voor zowel grotere industriële ondernemingen als kmo’s. Er zijn een 20-tal bedrijven gevestigd.

Hamme – Zwaarveld

Langs de N41 in Hamme bevindt zich het bedrijventerrein Zwaarveld dat ruimte biedt aan zowel grotere industriële bedrijven als kmo’s.

Lebbeke – D’Helst

Het bedrijventerrein D’Helst in Lebbeke is een lokaal bedrijventerrein. Dit betekent dat de zone bestemd is voor kmo’s met een ruimtebehoefte van minder dan 5.000 vierkante meter.
Het bedrijventerrein telt 35 ondernemingen en is volledig uitverkocht sinds 2010. Het bevindt zich ter hoogte van de Brusselsesteenweg in Lebbeke.

Wetteren – Koedreef

Het bedrijventerrein Koedreef in Wetteren is een lokaal bedrijventerrein. Dit betekent dat de zone bestemd is voor kmo’s met een ruimtebehoefte van minder dan 5.000 vierkante meter.
Het bedrijventerrein telt 19 ondernemingen en is volledig uitverkocht sinds 2011. Het bevindt zich langs de Honderdweg in Wetteren.

Wetteren – Vantegem

Het bedrijventerrein Vantegem in Wetteren is een regionaal bedrijventerrein. Dit betekent dat de zone bestemd is voor ondernemingen die een oppervlakte kunnen verantwoorden van minstens 5.000 vierkante meter en die minstens 20 personen tewerkstellen.

Het bedrijventerrein bevindt zich langs het afrittencomplex van de E40 in Wetteren tussen de autosnelweg en de spoorweg Brussel - Gent. Door deze uitzonderlijke topligging (uitstekende uitvalsbasis richting Brussel, Gent-Zeehaven, Antwerpen en de kust) betekent dit terrein een absolute meerwaarde voor de 14 bedrijven die er zijn gevestigd. Het huidige terrein is sinds 2011 volledig uitverkocht, maar intercommunale DDS koestert er uitbreidingsplannen. Zodra er via bijkomende aankopen voldoende aaneengesloten vierkante meters ontstaan die samen verkoopbare bedrijfskavels vormen, zal DDS deze op de markt aanbieden als nieuwe percelen bestemd voor regionale bedrijven.

Wichelen – Meerbos

De kmo-zone Meerbos bevindt zich langs de Dendermondsesteenweg in Wichelen en is sinds 1997 volledig in gebruik genomen door een 10-tal bedrijven.

Intercommunale DDS kreeg van de gemeente Wichelen de opdracht om het terrein uit te breiden via de realisatie van een nieuw lokaal bedrijventerrein met een oppervlakte van 2,1 hectare. Na de definitieve vaststelling van het onteigeningsplan startte DDS in 2016 met de aanvraag voor het bekomen van de onteigeningsmachtiging.